Chomutov hlásí další posilu. Přichází Patrik Lušňák

06.06.2012 19:27

Další chomutovskou posilou se stal 23-letý centr PATRIK LUŠŇÁK. Tento slovenský talent má za sebou určitě nejpovedenější sezónu v kariéře. Ve Skalici působil po boku Žigmunda Pálffyho a odbyl si i debut v seniorské reprezentaci Slovenska. Do poslední chvíle byl před MS v týmu Slovenska, na šampionát se nakonec nedostal.

V sezóně 2011/12 odehrál celkem 61 zápasů ve slovenské extralize. Lušnákovi se bodově dařilo i přesto,že Skalica vypadla už v první kole play-off. Dohromady nasbíral 47 kanadských bodů za 28 branek a 19 asistencí. Byl lídrem Skalice.

Kvalitní výkony v klubu pomohli Lušňákovi i do seniorské reprezentace. Debut si odbyl na Německém poháru kde s týmem českého trenéra Vladimíra Vůjtka vybojoval titul. Do poslední chvíle byl i v nominaci na Mistroství světa ve Finsku a Švédsku. Nakonec se na turnaj nepodíval ale určitě je příslibem do budoucnosti slovenského hokeje.

Slovenský centr má velmi blízký vztah k další posile Chomutova, k Miroslavu Zálešákovi. Manželka Miroslava Zálešáka je sestrou Patrika Lušňáka. Takže pod vrcholky Krušných hor míří slovenský rodinný klan.



(foto: www.sportportal.sk)