5.zápas čtvrfinále

08.03.2012 13:46

V Chomutově se slaví postup do semifinále. Po prvních dvou třetinách, kdy bylo skóre 4:2 pro Piráty, se ještě zdálo, že by Rebelové mohli utkání zdramatizovat, pak ale chomutovští nasadili dlouho očekávanou kanonádu a po úplném zkratu hostů zvítězili v poměru 11:2. Vítěznou třetí trefu Pirátů si připsal Marek Sikora, hattrickem se prezentoval Richard Diviš.

Branky a nahrávky: 8. Diviš (Rutta), 11. Hřebejk (Seman), 19. Sikora (Hromas), 28. Grof (Pulpán, Kraft), 43. Sikora (pen.), 44. Diviš (Procházka, Ondřej), 52. Hruška, 54. Pavlas (Grof, Jíra), 55. Hřebejk (Grof, Kraft), 55. Hruška (Macháček, Grof), 60. Diviš (Ondřej, Endál) - 15. Semorád (Ostrčil, Vondráček), 37. Švaňhal (Knesl) Rozhodčí: Hribik, Pešina - Suchánek, Brejcha  Vyloučení: 13:10 Využití: 2:0 V oslabení:  1:0 Diváci: 3 815 Průběh utkání:  2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 11:2.

Sestavy:

Piráti Chomutov:  Řehoř (Hanuljak) - Palin, Pulpán, Grof, Macháček, Rutta, Jillson, Pavlas, Fiala - Hřebejk, Kraft "C", Seman - Endál, Gajovský, Hruška - Ondřej, Diviš, Procházka - Hromas, Sikora, Jíra.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (od 44. Opršal) - Knesl, Morava "C", Ostrčil, Blažek, Protivný, Koma, Zítka, Jelínek - Vondráček, Semorád, Meidl - Polodna, Wasserbauer, Rytnauer - Musil, Štěpánek, Stehlík - Švaňhal, Zábranský, Kostourek

Ohlasy trenérů:

Jan Votruba (Piráti Chomutov):
 Na začátku utkání bylo důležité, že jsme šli brzy do dvoubrankového vedení a mužstvo se tím uklidnilo. Bohužel jsme z jednoho oslabení inkasovali, potom jsme však zabrali a měli třígólový náskok. Ve třetí třetině jsme potom předvedli skutečně nejlepší výkon. Soupeře jsme přehráli ve všech směrech, včetně střelby, což se nám konečně začalo dařit. Přišlo to opravdu v pravý čas. První krok již máme za sebou a nás čeká semifinále.

Karel Dvořák (HC Rebel Havl. Brod):  Dnes se mi zápas hodnotí velmi těžko. Když jsme z přesilové hry dokázali snížit, stejně jsme později znovu prohrávali o dvě branky. My jsme nevyužili penaltu a soupeř nás za to potrestal. Třetí třetinu nějak zvlášť hodnotit smysl nemá. Celé se nám to sesypalo, jako domeček z karet. V této sérii jsme se ale ukázali jako dobrý soupeř. Bylo vidět, že měl Chomutov s námi problémy. Nakonec ale postoupili a nutno říct, že zaslouženě. Já už soupeři mohu jedině popřát hodně úspěchů v dalších bojích.