2.zápas semifinále

16.03.2012 21:52



I druhý semifinálový zápas mezi Chomutovem a Olomoucí vyzněl lépe pro domácí Piráty. Tentokrát se ovšem jednalo o větší drama než v úterý. Do vedení šli Olomoučtí již v první třetině, kde se trefil Kucharczyk. Piráti ovšem zásluhou Lukáše Pulpána ve druhé třetině vyrovnali a v prodloužení stejný muž rozhodl o vítězství Chomutova a vedení v sérii již 2:0 na zápasy.

Branky a nahrávky: 22. Pulpán (Kraft), 68. Pulpán (Kraft) - 11. Kucharczyk (Dopita, Selinger). Rozhodčí: Horák,Zubzanda - Štofa, Beneš. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. V oslabení: . Diváci: 4 513. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Piráti Chomutov: Řehoř - Grof, Pulpán, Mrázek, Macháček, Jillson, Palin, Pavlas - Orsava, Kraft, Hřebejk - Hruška, Gajovský, Seman - Jíra, Hromas, Sikora - Ondřej,Procházka, Diviš - Endál

HC Olomouc: Kašík - Nedbálek, Ondrušek, Janáček, Staněk, Kotvan, Bartoň, Lhotský, Horák - Ministr, Šlahař, Selinger - Pšurný, Vodný, Dopita - Řípa, Kolouch, Kucsera - Rác, Pekr, Kucharczyk

Ohlasy trenérů:

Jan Votruba (Piráti Chomutov): Do utkání jsme šli dobře, soupeř udělal několik chybiček, ale nám se bohužel nepodařilo proměnit ani jednu šanci. Částečně i díky skvělému výkonu brankáře Olomouce. Myslím si, že naši hráči si potom proti němu i přestali věřit. Před druhou třetinou jsme si řekli, že musíme vyrovnat. Vytvořili jsme si také nějaký ten tlak a v přesilovce vyrovnali. Nebyl to nějaký sehraný signál, zkrátka střela, tečovaný puk a branka. Třetí třetina byla taková nervóznější. Po tom, co jsme si vytvořili tlak, padl neuznaný gól, k čemuž se nebudu vyjadřovat. V prodloužení soupeř udělal velkou chybu, že se dopustil faulu. Hrát čtyři minuty 4 na 3 je poměrně velká výhoda. Pulpy (Lukáš Pulpán) to velmi dobře vyhodnotil a nedal brankářovi šanci.

Petr Fiala (HC Olomouc): Oproti prvnímu zápasu jsme hráli mnohem lépe. Tento zápas byl z naší strany odvážnější a vytvářeli jsme si více nebezpečných šancí. V prodloužení to vypadalo celkem slibně, ale zápas rozhodla přesilovka 4 na 3. Dvě minuty oslabení bychom asi zvládli, ale čtyři minuty už je opravdu moc. Sice jsme včera hráli špatně a dnes jsme také prohráli, ale hráči alespoň vidí, že s Chomutovem hrát jde. Doma musíme být ještě více důrazní a odvážní.