2.zápas Čtvrtfinále

28.02.2012 23:35

 

Do vedení se stejně jako včera dostali Rebelové, tentokráte po vlastní brance domácích v 10. minutě utkání. Ve druhé třetině se Piráti dočkali zaslouženého vyrovnání a nebyli daleko od toho, aby se ujali vedení. Ve třetí třetině se Piráti dostali do vedení, hosté v přesilovce stihli vyrovnat a když neproměnili trestné střílení těsně před konce, utkání dospělo do prodloužení. V něm rozhodl Jakub Grof a zajistil vedení v sérii hraném na čtyři vítězná utkání na 2:0 pro Piráty.

Branky a nahrávky:  30. Endál (Gajovský, Mrázek), 49. Procházka (Gajovský, Hruška), 64. Grof (Gajovský) - 10. Rytnauer (Polodna, Wasserbauer), 53. Rytnauer (Kostourek, Polodna)  Rozhodčí: Horák, Wagner - Jílek, Šperl Vyloučení:  6:6, navíc Štěpánek(H.Brod) 10 OT Využití:  0:1  V oslabení: 0:0 . Diváci: 3208  Střely na branku: 34:21 Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2 .

Sestavy:

Piráti Chomutov:  Řehoř - Grof, Mrázek, Palin, Pulpán, Rutta, Jillson, Macháček - Endál, Kraft, Hřebejk - Hruška, Gajovský, Procházka - Ondřej, Lapšanský, Seman - Jíra, Sikora, Hromas – Diviš.

HC Rebel Havlíčkův Brod:  Suchan - Knesl, Morava, Ostrčil, Jelínek, Protivný, Koma, Zítka, Blažek - Vondráček, Semorád, Stehlík - Polodna, Wasserbauer, Rytnauer - Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Kostourek.

Ohlasy trenérů:

Václav Sýkora (Piráti Chomutov):
Bylo to typické utkání play-off, drama až do konce. Průběh se podobal včerejšku, kdy jsme také neproměnili několik velkých šancí, je ale pravda, že jsme jich neměli zas tolik. Soupeř však houževnatě bránil. První branka byla přesně podle hesla nedáš, dostaneš. Potom jsme měli obrovskou šanci v úniku 2 na 1, ale branku jsme nedali. Tohle se nám vymstilo, protože pak přišla podobná situace v podání hostů a tam jsme inkasovali z nešťastného vlastního gólu. V utkání se hodně přerušovalo a do tempa jsme se tím dostávali špatně. Naštěstí se nám ale podařilo vyrovnat a následně jít do vedení. Soupeř bohužel znovu v přesilovce vyrovnal. Jeden ze zlomových bodů zápasu byla chycená penalta, která přišla pár minut před koncem za stavu 2:2. Řehoř to tam dobře vychytal a následovalo prodloužení. Hrálo se nahoru, dolů a nakonec jsme byli šťastnější tým my. Vlastně jsme znovu ze situace 2 na 1 vstřelili nejdůležitější branku utkání. Jsme tedy rádi, že jsme tento těžce vydřený bod získali. Naším cílem bylo udělat dva body doma, což jsme zvládli, a v pátek nás čeká třetí zápas venku.
 

Karel Dvořák (HC Rebel Havl. Brod): Myslím, že jsme zápas neměli špatně rozehraný. I když jsme měli problémy se střílením branek, byla to celkem dobrá hra.   Škoda toho trestného střílení těsně před koncem poslední třetiny. Poté jsme bohužel udělali jednu chybu v prodloužení, která se nám stala osudnou. Sice jsme dnes znovu nezískali nic, ale mohu říci, že jsme odehráli dobrý zápas.