1. zápas semifinále

16.03.2012 21:44

První třetina prvního semifinálového utkání přinesla svižný hokej z obou stran. Do vedení se dostali zaslouženě domácí v 11. minutě po střele Filipa Semana, na 2:0 pak zvýšil v minutě osmnácté v přesilovce Štěpán Hřebejk. Ve druhém dějství nejprve hosté snížili, pak ale Piráti třemi brankami rozradostněli domácí fanoušky. Radost jim nezkazili ani hosté, kteří v předposlední minutě korigovali na 5:2 pro domácí. Ve třetí třetině se brankostroj nezastavil a ukazatel skŕese nakonec ukázal konečný stav 7:3 pro domácí, kteří se tak ujímají vedení v semifinále nad Olomoucí 1:0.

Branky a nahrávky: 11. Seman (Hruška), 18. Hřebejk (Orsava, Grof), 29. Diviš (Procházka, Jíra), 32. Pavlas (Jíra, Sikora), 38. Macháček (Hruška, Gajovský), 44. Ondřej (Jillson, Procházka), 46. Diviš (Ondřej, Procházka.) - 24. Kucharczyk (Bartoň), 38. Kucsera (Kolouch), 45. Nedbálek (Ministr, Kolouch) . Rozhodčí: Florian, Kubeš – Čížek, Ondráček. Vyloučení: 7:6, navíc Kucharczyk(OLO) 5+ DU. Využití: 2:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 4305. Střely na branku: 33:39 . Průběh utkání: 2:0, 2:1,5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3. Stav semifinálové série: 1:0.

Piráti Chomutov: Řehoř - Palin, Pulpán, Grof, Macháček, Pavlas, Jilson, Mrázek - Orsava, Kraft (C), Hřebejk - Hruška, Gajovský, Seman - Ondřej, Diviš, Procházka - Jíra, Sikora, Hromas – Endál

HC Olomouc: Žigárdy (od 32. Kašík)– Lhotský, Staněk, Bartoň (C), Kotvan, Ondrušek, Janáček, Nedbálek, Horák – Kucharczyk, Dopita, Selingr, Pekr, Řípa, Šlahař, Kolouch, Ministr, Kucsera, Rác, Vodný, Pšurný.

Ohlasy trenérů:

Václav Sýkora (Piráti Chomutov):
Jsme sice rádi, že jsme dokázali navázat sedmi góly na poslední zápas s Havlíčkovým Brodem, ale na druhou stranu jsme tři góly inkasovali. Z tohoto pohledu to nebylo typické utkání play-off, kdy většinou tolik gólů nepadá. Je dobře, že jsme vykročili tou správnou nohou, přeci jen jsme nehráli týden. Olomouc má za sebou sedm zápasů, ale ne druhou stranu je v zápasovém tempu. Nám se podařila celá první třetina, kdy jsme se dostali do vedení které jsme pak celý zápas udržovali. Tím ale dnešní zápas končí, musíme na něj zapomenout a připravit se na ten zítřejší.

Jan Tomajko (HC Olomouc): Z naší strany to dnes byl opravdu špatný výkon a pokud chceme pomýšlet na úspěch v této sérii, tak budeme muset do dalších utkání nastoupit se stoprocentně zlepšeným nasazením, protože to, které jsme předvedli dnes, nepatří do play-off. Prohrávali jsme souboje ve vlastní třetině, dostali jsme spoustu gólů z prostoru před brankou, kde jsme soupeři nestačili. Nepomohlo nám ani snížení na 1:2, naopak se náš výkon ještě zhoršil. Musíme zlepšit nasazení, od něj se odvíjí osobní souboje, střelba a proměňování šancí. Potom můžeme pomýšlet na nějaký úspěch.