1.zápas Čtvrtfinále

28.02.2012 23:29

Očekávání byla naplněna. Na chomutovském zimním stadionu se sváděl tuhý boj o to, kdo z obou duelantů vkročí do série lépe. Nejprve měli výrazně více ze hry Piráti, ale jako blesk z čistého nebe udeřili v polovině druhé třetiny hosté. Domácí ale k radosti tří tisícovek přihlížejících fandů zápas otočili a radovali se z vítězství 3:1. Vítězný zásah nese na svých bedrech Adam Lapšanský.

Branky a nahrávky:  37. Hřebejk (Grof), 42. Lapšanský (Procházka, Hruška), 52. Rutta (Mrázek, Gajovský) - 33. Ostrčil (Polodna) Rozhodčí:  Zubzanda, Schmejkal - Gerát, Ondráček  Vyloučení:  5:10. Využití:  1:1  Diváci: 3 077 Průběh utkání:  0:1, 3:1.

Sestavy:

Piráti Chomutov:  Řehoř (Duba) - Mrázek, Macháček, Palin, Jillson, Pulpán, Grof, Rutta - Endál, Hromas, Jíra - Kraft, Sikora, Hřebejk - Ondřej, Procházka, Hruška - Lapšanský, Gajovský, Hafenrichter.

HC Rebel Havlíčkův Brod:  Suchan (Opršal) - Knesl, Morava, Zítka, Protivný, Jelínek, Blažek, Ostrčil, Koma - Zábranský , Polodna, Švaňhal - Vondráček, Semorád, Wasserbauer - Meidl, Rytnauer, Štěpánek - Stehlík, Musil, Kostourek



Ohlasy  trenérů:
Jan Votruba (Piráti Chomutov):  
Chtěl bych pochválit naše mužstvo, protože jsme proti těžkému soupeři zahráli jednu z nejkvalitnějších prvních třetin. I když jsme se dostali do obrovského tlaku a měli jsme hned několik velkých šancí, bohužel ani jednu jsme nevyužili. Potom přišla přesilovka soupeře a jeho gólová střela od modré. To se prostě někdy stává. Ale dokázali jsme se opět vrátit do zápasu, měli jsme dvě přesilovky, ve kterých jsme skóre otočili. Soupeři jsme dnes ale skoro nic nedovolili. Podle mě to byl výborný vstup do play-off, takže jsme spokojení.

Karel Dvořák (HC Rebel Havl. Brod):  Bylo to pouze první utkání play-off, ještě to je takové nemastné, neslané. Domácí měli několik jasných šancí, které ale neproměnili, což bylo dobře pro nás. Ve druhé třetině jsme v přesilové hře dali první gól, ale zlomily to přesilovky Chomutova 5 na 4 a 5 na 3, které jsme neubránili. Musím také uvalit kritiku na rozhodčí. Myslím, že na ledě jich je až moc, stejně ale plno věcí přehlížejí.